HABERBG.NET|Bulgaristan haberleri

14 yaşında ! 🎂


 

Hakan Fidan, Bulgaristan göçmeni Gürsel Dönmez’i Viyana Büyükelçisi olarak atadı


Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilik ve daimi temsilcilikler için yeni görevleri tebliğ etti.


Türkiye Cumhuriyeti'nin Viyana Büyükelçiliği’nde görev değişikliği gerçekleşiyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görev süresi dolan Büyükelçi Ozan Ceyhun’un yerine Gürsel Dönmez’i Viyana Büyükelçisi olarak atadı. Bu atama, Dönmez'in diplomasi kariyerinde yeni bir adım olarak dikkat çekiyor.



 Gürsel Dönmez Kimdir?


Gürsel Dönmez, 1 Temmuz 1964 tarihinde Kırcaali şehrinde dünyaya geldi. Ailesi 1969 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç ederek Bursa’ya yerleşti. Eğitim hayatına Sakarya Arifiye Öğretmen Lisesi’nde başlayan Dönmez, ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenim gördü. 1987 yılında Viyana’ya giderek Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.


1993-1998 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Genel Sosyoloji Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Dönmez, 28 Şubat sürecinde görevinden istifa etti. Ardından Viyana’da öğretmenlik ve öğretim üyeliği yaptı, ayrıca özel sektörde yönetici olarak ve MÜSİAD Avusturya Genel Sekreteri olarak çalıştı.


2001-2009 yılları arasında Euro Agenda – Avrupa Günlüğü dergisinin yayıncılığını ve editörlüğünü üstlendi. Hayatının 22 yılını Viyana’da geçiren Dönmez, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanlığı görevinde bulundu. 2009-2015 yılları arasında Başbakanlık’ta Balkanlar ve Yurtdışı Türkler konularında üst düzey diplomatik görevler üstlendi.


2015 yılında AK Parti Bursa milletvekili adayı olan Dönmez, Başbakanlık Başmüşavirliği görevinde bulundu. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Gürsel Dönmez’in, çeşitli makale ve kitapları bulunmakta olup, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Ekonomi, Tarih, Kültür, Felsefe ve Edebiyat alanlarında derin birikime sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

* Yazılan yorumlardan site sahibi sorumluluk taşımaz !

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

***
ВАЖНО: Няма да бъдат толерирани нецензурни коментари, расистки изказвания и обидни мнения. Те ще бъдат премахвани.

Съдържанието на HABERBG.NET и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓

Diplomatik araçta uyuşturucu ele geçirildi